Név: Layra Dasardoran
Nem: Nő
Faj: Sötételf
Kaszt: Gyógyító
Jellem: semleges
Kor: 16
Külső: Alacsony, 150 cm magas csupán, de korához képest meglepően fejlett alkattal rendelkezik. Antracitszürke bőre és hófehér haja erős kontrasztot ad, szemei ezüstösen csillognak. Sportos, hajlékony, fürge és fiús, vad nevetése van.
Történet:
Kamagorban születtem, de a Dasardoran-klán Sisinából származik, ott voltunk neves sötételf-família. Felmenőim mind nagy alakok voltak, nevet szereztek vagy harci tudásuk, vagy tudományos munkásságuk által, főleg, hogy a Dasardoranok mindig is jelen voltak - igen erősen - a politikai életben is. Ennek köszönhetően ért is el minket a vég. Az előző Nagyherceg brutális módon kivégeztette a klán nagy részét. Sokakat a Sisinai börtönbe záratott, életfogytiglan. Köztük édesapámat is. Az új Nagyherceg később amnesztiát ígért a hűségünkért cserébe. De sajnos azóta sem sikerült visszanyernie a családunknak a régi fényét. Apám pár éve távozott az élők világából egy csúnya betegség által. Emiatt akarok én orvos lenni. Két bátyám közül Zanianan már korábban felszívódott, azóta sem hallottam róla. Zirelai vitte a legtöbbre, Kamagor Nagykövete lett Maecarban. Most hozzá tartok, mivel egyedül maradtam. Utam eddig igazán kalandos volt, de hát nem is várhat mást egy fiatal lány, aki gyalog vág neki Avandsongnak egyetlen macska társaságában. Már kamagorból kikerülni se volt piskóta, az ellentétek erdejéről ne is beszéljünk! Mondjuk én élveztem, egyszer talán szívesen újra eltévednék benne. Mégis, a maecari területeken a legnehezebb haladni. Meglepően barátságtalanok egy sötételffel itt az emberek. Valahogy Kamagorban nem ez volt a szokás. És még azt mondják Kamagor a romlás és gonoszság városa... Ezek szerint semmi sem csak fehér vagy fekete. Még itt, a tudomány fellegvárában, Fidrában is meg kell húznom magam. Pedig itt egy ideig el fogok időzni, mert teljes értékű orvos akarok lenni, mire a bátyám elé kerülök, és hol máshol tanulhatnék ehhez?